Barnens Röst

Allt för barnen

Våra åsikter

Övergrepp mot barn skall straffas mycket hårt. Att använda barn som slagträn i t.ex en vårdnadstvist är ett övergrepp mot barnet.
Barn har rätt till, i bästa fall, två föräldrar som sätter barnet främst. Föräldrar som åsidosätter sitt barns säkerhet och rätt till en trygg uppväxt utan övergrepp måste finna sig i att bli utesluten ur barnets liv tills dess att barnet återigen, om någonsin, känner sig trygg med föräldern.

En förälder som falskeligen anklagar den andra föräldern för övergrepp mot barnet skall även den straffas hårt. Att utsätta ett barn, utan grund, för förhör, fysiska undersökningar och den känslomässiga påfrestning det innebär att ”svika” en förälder, är ett mycket grovt övergrepp.

Vi är fullt medvetna om att det finns mammor som behandlar sina barn illa, till och med mammor som utsätter barn för sexuella övergrepp. Dessa mammor skall även de straffas hårt och de skall, liksom pappor som begår övergrepp, förlora vårdnaden om barnet.
Ett barn skall aldrig tvingas till umgänge med en förövare. Oavsett om det är en mamma, en pappa, syster eller bror.

Vi tror inte att alla män är kapabla att begå övergrepp mot barn. Vi är övertygade om att det finns en överväldigande majoritet bland pappor som är fantastiska förälder. Det är dock inte dessa som är av intresse när vi skriver om övergrepp mot barn. Det får dock inte tolkas som att de inte är av största vikt för barnen.
Vi skriver om den minoritet som faktiskt begår övergrepp. Trots att de är en minoritet så är problemet gigantiskt. Ett övergrepp mot ett barn kan ge skador som dels förstör resten av barnets liv, men också stora samhällsekonomiska problem.

Vi är också fullt medvetna om att det finns män och kvinnor som begår sexuella övergrepp mot barn utan att kunna klassas som pedofil.

Den ende som är hjälpt av att vi tiger, är förövaren.

Därför väljer vi att tala högt och tydligt!

Annonser

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: